Published by Johan Lilljebjörn

Hur Rusta tar personalisering till nästa steg genom att kombinera AI med tydliga affärsregler (del 3)

Pressbild: Rusta
Pressbild: Rusta.

Att skapa ett arbetsflöde där vi oavsett kanal kan möta varje besökare med personligt innehåll och samtidigt beakta våra affärs- och produktstrategier ser vi som nästa steg. Vi kan i realtid välja om vi vill fokusera på att presentera produkter som är mest relevanta för kunder eller om vi ska lyfta fram andra produktet på andra kriterier.

Alexander Stenvall Head of Digital and Customer Insights, Rusta

Personalisering utan att förlora kontrollen

Efter att Sift Labs plattform visat att det fanns grupper av kunder med olika preferenser ville Rusta anpassa hur kunder bemöttes på webben. De ville erbjuda en mer personaliserad upplevelse, men utan att tappa kontroll över marknadsförda produkter.

Kombinera AI och rekommendationer med affärsregler

Rusta hade en klar bild över hur produkterna skulle presenteras på hemsidan. De ville kombinera kraften i personalisering med sina produkt- och affärsstrategier. Utifrån sin affärsstrategi skapade Rusta en tydlig struktur med vilka regler som skulle gälla för olika delar av hemsidan.

Reglerna ställs in i Sift Labs rekommendationsfunktion och de anpassade rekommendationerna möjliggör att varje besökare möts av rätt produkter utifrån relevans och givna affärsregler.

Strategiskt utformning av smarta produktrekommendationer för att möta affärsmål

En plattform som kan anpassa personalisering efter affärsregler ger Rusta möjligheter att i realtid styra vilka produkter som ska presenteras för vilka kunder utifrån vad de vill uppnå. Ibland kan kan de välja att lyfta fram en kategori, rabatter eller produkter som är på väg ur säsong på bekostnad av relevans, medan de ibland prioriterar att visa det som kunden för tillfället mest sannolikt är intresserad av.

För att lära dig mer om hur Sift Lab kan hjälpa dig omvandla din kunddata till insikter och tillväxt, kontakta Johan Lilljebjörn e-post eller mobil.