Published March 6, 2023 by Linda Hellström

Infobaleen byter namn till Sift Lab

Infobaleen byter namn till Sift Lab


Vår AI-plattform ska bli ledande i Norden och Europa. Därför byter vi nu namn till Sift Lab. - "Vi är världens enklaste plattform för AI-genererade insikter, det vill vi spegla med ett enkelt namn."

I takt med att den stora massan får upp ögonen för hur transformerande AI är på vårt sätt att jobba genom ChatGPT, så ger vi vår plattform ett ansiktslyft, en tydligare paketering och en ny identitet. För att AI-analys och actions har så oerhört mycket möjligheter och därför ska vara lättillgängligt och kul att använda för alla. Vi har strukturerat upp alla smarta användningsområden i ett bibliotek, där man direkt kan plocka de mest lönsamma AI-casen, exempelvis att AI-segmentera sin kundbas så att man kan personalisera mail, web och annonser, att snabbt identifiera produkter som riskerar att bli hyllvärmare, samt att bidda på produkter på framtida ordervärde på Google shopping.

Sift Labs AI-plattform hjälper kunderna att både följa upp och agera på rätt KPI:er i realtid. Det sker genom att på ett unikt sätt ta in stora mängder kunddata som visualiseras i dashboards, som man agerar på genom segmenteringar och personliga rekommendationer till kunder i alla kanaler. Den nya tekniken kallas “data-centric AI” och innebär att datat och machine learning fungerar sömlöst. För att uppnå samma resultat har man hittills behövt ett flertal olika lösningar inom datalagring och analys samt ett större data science team. Resultatet är ökad vinst i storleksordningen 3-6% och minskade reklamkostnader med upp till 30%, men viktigast är att man kan styra om och jobba kund-datadrivet.

  Linda Hellström
- "AI behövs verkligen för att kunder ska hitta rätt i djungeln av produkter och tjänster. Det är en stor mismatch idag där vi ägnar mycket tid åt att scrolla och söka samtidigt som företag bygger ut sina sortiment, och lägger massor av resurser på returer för att man inte har rätt verktyg att förstå vad kunderna vill ha och lyfta fram rätt produkt till rätt kund. De gamla systemen för personalisering blir snabbt utdaterade - idag är det inte ett IT-projekt på 6 månader att ta in en ny plattform, utan snarare 6 dagar till 1/6 av priset, men med många fler användningsområden eftersom AI:t gör att man kan använda mer data, effektivare", säger Linda Hellström, VD för Sift Lab.

Infobaleen grundades 2015 av bl a Jakob Sjölander, Christian Persson och Martin Rosvall, professor i beräkningsfysik vid Umeå universitet och har idag 40+ kunder. Bolaget har ett nära samarbete med Umeå universitet, där ett forskarteam kontinuerligt ser till att plattformen drar nytta av det senaste inom maskininlärning.

Linda Hellström, CEO, Sift Lab: 0761-12 19 09

Johan Lilljebjörn, PR-chef Sift Lab: 073-526 84 59